Teknoloji

Microsoft Office iOS uygulamaları dosyaları saklamak için iCloud desteğine kavuştu

microsoft office ipad

microsoft-office-logo-230115

iOS için hazırladığı Office uygulamalarını güncelleyen Microsoft, dosyaların saklanması için Apple’ın bulut depolama platformu iCloud’u da desteklemeye başladı. Güncellemeyle birlikte iPhone ve iPad sahiplerinin bir Office 365 aboneliğine veya OneDrive hesabına gerek kalmadan dosyaları iCloud üzerinde açması, düzenlemesi ve saklaması mümkün hâle geldi. Microsoft benzer bir desteği geçtiğimiz kasım ayında Dropbox için de sunmuştu.

iOS için Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarında iCloud’dan bir depolama seçeneği olarak faydalanmak için kullanıcıların uygulamaların “Diğer” bölümünü ziyaret etmeleri gerekiyor. Bu eklemenin normalden farklı bir sekme üzerinden yapılması nedeniyle iCloud’da saklanacak dosya oluşturmak ve kaydetmek biraz daha zorlaşıyor.

Buna ek olarak, iCloud depolama seçeneğinde dosya tipleriyle ilgili de bazı sıkıntılar bulunuyor. Mac üzerinde TextEdit ile oluşturulan bir belgenin ön izlemesini görmek olsa da, belgeye tam erişim sağlanamıyor ve düzenleme yapılamıyor. Microsoft’un son güncellemesi özellikle iCloud’u düzenli kullananları sevindirecek cinsten basit bir yenilik olarak kendini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER