Teknoloji

Microsoft Office indirimiyle korsan kullanımını azaltmak istiyor

microsoft office
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft korsan kullanımını azaltmak amacıyla Office uygulama seti için yüzde 50’lik bir indirim sunuyor. Ghacks’in haberine göre, Office’in korsan versiyonunu kullananlar uygulamanın kurdele çubuğunda bir mesajla karşılaşıyor. Bu mesajda kullanıcılara yüzde 50 indirimle Office 365 aboneliği öneriliyor.

Bu mesaja tıklatıldığında kullanıcılar Microsoft’un resmi internet sitesine yönlendiriliyor. Burada korsan yazılım kullanımının bilgisayarı tehdit ettiği ve Office’i korsan şekilde kullananların virüs, zararlı yazılım, veri hırsızlığı ve kritik güncellemelere erişememe gibi olaylarla karşılaşabileceği belirtiliyor.

Microsoft’un teklifiyle Microsoft 365 Aile paketinin bedeli ilk yıl için 49.99 dolar seviyesine iniyor. Microsoft 365 Bireysel paketinin bedeli ise 34.99 dolar ödemek gerekiyor.

microsoft officeMicrosoft, Office yazılımını korsan olarak kullananlara lisanslı sürüm kullanmalarını uzun yıllardır teşvik ediyor. Ancak şirket şimdiye kadar korsanları ücretli abonelere dönüştürmek için bu tarz büyük indirimler önermemişti. Abone sayısını 50 milyonun üstüne taşımayı hedefleyen Microsoft’a bu indirimin nasıl yardım edeceği zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER