Teknoloji

Microsoft Office için yeni tasarım ve Windows 11 için 64-bit Arm versiyon desteği

microsoft office beta

Microsoft, Windows 11 için Office’in bir sonraki sürümünün duyurusunu gerçekleştirdi. Gelecek sürüm büyük veya resim dolu belgelerde daha iyi performans ve 64 bit eklentilere destek için yerel bir 64 bit Arm sürümüne sahip olacak. Office’in yeni sürümü şu anda beta aşamasında bulunuyor ve Office Insider test kullanıcılarının kullanımına sunuldu.

Ayrıca Microsoft, yukarıda ve aşağıda görebileceğiniz şekilde Office’i yeniden tasarlıyor. Windows 11’e benzer bir tasarım kullanıyor olsa da, Windows 11 Önizleme veya Windows 10 çalıştırıyor olsanız da, test kullanıcısı olduğunuz takdirde bu yeni tasarımı göreceksiniz. Yeni tasarıma ek olarak Office, Windows aydınlık / karanlık modunuza da uyum sağlayacak, bu nedenle geceleri bir belgeyi açtığınızda gözünüzün fazla ışıkla rahatsız olması söz konusu olmayacak.

microsoft office

Microsoft, Windows 11 ile Arm deneyimi hakkında konuşmaktan da geri durmuyor. Desteklenen CPU’ların tartışmalı listesi bir dizi Qualcomm yongası da içeriyor. Üstelik şirket, yeni işletim sisteminin tablet özelliklerini göstermek için Arm tabanlı işlemci taşıyan Surface Pro X’i kullandı. Arm makinelerine sahip olanlar için, bu muhtemelen iyi bir işarettir. Yerel uygulamalara sahip olmak, emülasyona göre daha fazla verim sunacak ve daha iyi performans sağlayacaktır.

Bununla birlikte, Office’in 64-bit Arm sürümünün Windows’a gelmesinin bu kadar uzun sürmesi biraz garip karşılanabilir. M1 tabanlı Mac’ler için geçen yılın sonlarında yerel bir sürüm sunulmuştu. Aynı zamanda Microsoft’un bahsettiği birkaç özellik de Office’in Arm sürümüne henüz gelmedi, ancak şu anda beta sürümünde olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu normal karşılanabilir.

64-bit Office’i Arm tabanlı Windows makinelerinde test etmek isteyenlerin Office Insider programında yer almanın yanı sıra, Windows 11 Ön İzleme sürümünü de çalıştırmaları gerekiyor. Ayrıca Office’i yeniden yüklemeden ve beta sürümüne güncelleme yapmadan önce yüklemiş olabilecekleri tüm 32-bit Office sürümlerini kaldırmaları gerekiyor. Office beta sürümünü Windows 10 veya 11’de çalıştırıyorsanız, Word, Excel, PowerPoint veya OneNote’daki Çok Yakında bölmesinden yenilenmiş tasarımı açabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER