Teknoloji

Microsoft yeni Office kullanıcı arayüzünü herkese açmaya başladı

microsoft office

Microsoft, yeni Office kullanıcı arayüzünü bu hafta itibarıyla tüm kullanıcılara sunmaya başlıyor. Görsel arayüzdeki güncellemeler ilk olarak bu yılın başlarında duyurulmuştu ve yaz boyunca test edildi. Artık tüm Office 365 ve Office 2021 kullanıcılarına sunulmaya başlandı.

Bu yeni Office kullanıcı arayüzü, Windows 11’deki görsel değişikliklere uyacak şekilde tasarlandı. Word, Excel, PowerPoint ve Outlook’taki düğmelerde sunulan bazı ince düzenlemelerle birlikte Office şerit çubuğuna daha yuvarlak bir görünüm getiriyor. Bu nispeten basit bir yenileme olarak nitelendirilebilir. Ayrıca Office artık Windows içinde ayarladığınız koyu veya açık temayla eşleşecektir.

microsoft office yeni arayüz

Yeni görünüm; Word, Excel, PowerPoint veya OneNote’un sağ üst köşesindeki Çok Yakında megafon simgesi kullanılarak açılıp kapatılabilir. Şu anda tüm Windows 11 kullanıcıları için mevcut olduğu belirtiliyor. Microsoft, mevcut dağıtım kanalı abonelerinin yüzde 50’si için görsel güncellemenin otomatik olarak etkinleştirileceğini söylüyor.

Tasarım değişikliklerinin çoğu hemen göze çarpmayan nitelik taşıyor. Ancak Microsoft, Office kullanıcı arayüzünde geleneksel olarak sunulan şerit arayüzü yerine, daha fazla komut çubuğuna geçmeyi de içeren dramatik değişiklikler yaptı. Bunların ilk olarak Office’in web ve mobil sürümlerinde görünmesini bekliyoruz. Öte yandan Microsoft geçen yıl, daha büyük çaptaki Office kullanıcı arayüzü değişikliklerinin kullanıma sunulmasının bir veya iki yıl sürebileceğini söylemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER