Teknoloji

Yakında Microsoft Office üzerinden farklı uygulamalar çalıştırmak mümkün olacak

microsoft-office-uber-290415

Microsoft, yazılıcı konferansı Build 2015’te Office’i hakiki bir platforma dönüştürme planının detaylarını açıkladı. Şirketin planladığı dönüşüm tamamlandığı zaman Office bir üretkenlik uygulamaları seti olmaktan çıkacak ve kurumsal kullanımın da ötesine geçecek bir platform hâlini alacak.

Bireysel uygulamalar ve API’larının ötesine gitmeyi istediklerini söyleyen Microsoft CEO’su Satya Nadella, kullanıcı deneyiminde gerçekleştirecekleri bazı ”temel değişiklikleri” özetledi. İşin temelinde, Microsoft’un yazılımcılara Windows’da, web’de ve Office iOS uygulamalarında çalışacak eklentiler oluşturma imkanını verdiği rahatlıkla söylenebilir.

Build 2015’te sahnede gerçekleştirilen sunumda Outlook iOS uygulamasının içine yerleştirilen Uber eklentisi görücüye çıktı. Kullanıcılar uygulama ve eklentiden faydalanarak mevcut randevu takvimlerine uygun bir yolculuk ayarlayabilecek. Satya Nadella bundan böyle farklı uygulamalara farklı veriler verme devrinin sona erdiğini belirtirken, yazılımcıların eklenti oluşturma araçlarına önümüzdeki aylardan itibaren erişebileceği açıklandı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER