Teknoloji

Microsoft Office Dictate ile dikte özelliği kazanıyor

Microsoft Cortana'nın konuşma tanıma konusundaki yeteneklerini kullanarak dikte özelliğini Office yazılım paketine getirmeyi planlıyor.
microsoft office

Microsoft Cortana’nın konuşma tanıma konusundaki yeteneklerini kullanarak dikte özelliğini Office yazılım paketine getirmeyi planlıyor. Dictate, yani Dikte gibi basit bir ad taşıyan yeni uygulama Microsoft’un deneysel nitelikte yazılımlar çıkaran bir bölümü olan Microsoft Garage’ın son işlerinden bir tanesi olma özelliğini taşıyor.

Aslında Dictate bir uygulamadan daha çok bir eklenti niteliğini taşıyor, çünkü onu kullanmak için Office’e ihtiyacınız var. Bir kez yükledikten sonra Word, Outlook ve PowerPoint uygulamalarında konuşup, kelimelerinizin seçilmiş metin alanı içine otomatik olarak yerleştirildiğini görebilirsiniz.

Konuşmadan metne çeviri özelliği 20 farklı dil tarafından desteklenirken Dikte, 60 farklı dile kadar gerçek zamanlı metin çevirisi desteği de sunuyor. Microsoft’un konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısına göre Dictate bir “hackathon” projesi olarak yoluna başladı.

E-posta iletilerini veya Word dokümanlarını konuşarak yazdırmanın yanı sıra, “sonraki satır” veya “nokta işareti” gibi biçim ve noktalama komutlarını da sesli olarak verebilirsiniz.

Bu bir Garage uygulaması olduğu için, Nuance veya sesli dikte yazılımı üzerinde çalışan diğer şirketlerin dikkat etmesi gereken seviyede bir uygulama olarak nitelendirilmeyebilir. Yine de, Microsoft Office kullanıcıları için dikkat çekici ve fark yaratacak bir uygulama potansiyeli taşıyor.

Yazılım şirketinin belirttiğine göre, Dictation uygulaması Cortana’yı destekleyen konuşma tanıma ve yapay zekâ teknolojilerini, Bing Speech uygulama programlama arayüzünü ve Microsoft Translator teknolojisini kullanıyor.

İLGİLİ HABERLER