Teknoloji

Microsoft Cortana’yı Office’e getiriyor

microsoft-cortana-040215

Microsoft dijital asistanı Cortana’yı Office’e taşımaya hazırlanıyor. Yazılım devi halihazırda sesli komutları ve Cortana’yı kullanarak dokümanları açabilen, düzenleyebilen ve paylaşabilen “Work Assistant” isimli bir uygulamayı test ediyor. Microsoft’un uygulaması şu an için bir prototipten fazlası olmasa da, şirkete yakın kaynaklar tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada Cortana’nın yakında hem masaüstünde hem de mobil platformlarda Office’e entegre edileceği belirtildi.

Söz konusu entegrasyonun kurulması durumunda Microsoft’un dijital asistanının, en azından basit özellikleriyle, iOS ve Android’e gelişinin önü de açılmış olacak. Şirketin son dönemde Office’in iOS ve Android’deki kullanımını yaygınlaştırmak için gerçekleştirdiği hamleler göz önüne alınınca Cortana’nın da bu hamlelere dahil olması muhtemel gözüküyor. Microsoft’tan Julie Larsson-Green geçtiğimiz kasım ayında yaptığı bir açıklamada Cortana’nın diğer işletim sistemlerine geçiş yapabileceğini doğrulamıştı. Office entegrasyonu şirketin dijital asistanla ilgili planları arasında yer alıyor.

Microsoft’un dijital asistanının Office’e gelişi, akıllara 90’lı yıllar boyunca uygulamada kullanıcılara eşlik eden ve hafiften sinir bozan asistan Clippy’yi getiriyor. Clippy belge oluştururken birden ortaya çıkan ve gürültüsü yaptığı işten yüksek bir yardım aracı olsa da, Cortana’nın kullanıcılara gerçekten katkı sağlaması muhtemel gözüküyor. Cortana’nın gelişimini sürdüren Microsoft, dijital asistanını Windows 10’a ve yeni internet tarayıcısı Spartan’a da taşımıştı.

İLGİLİ HABERLER