Eğlence

Microsoft Office’in sanal asistanı Clippy klip yıldızı oldu

Günümüzde sanal asistan denince herkesin aklına Siri, Google Asistan ve Cortana geliyor. Microsoft Office’in eski sanal asistanı Clippy ise 90’lı yıllarda bu alandaki yegâne isim konumundaydı. Aradan geçen yıllar Clippy’yi tarihin tozlu raflarında bıraksa da, popüler kültür sanal asistanı unutmuşa benzemiyor.

İngiliz ikili Delta Heavy’nin Ghost isimli şarkısına çektiği klipte başrol Clippy tarafından üstleniliyor. Videonun başında 1990’ları hatırlatan diğer şeylerle birlikte mutsuz biçimde beklerken görülen Clippy, ekran koruyucuda beliren borular üzerinden günümüzün internet dünyasına doğru bir yolculuğa çıkıyor.

Clippy’nin yolculuğunda popüler internet videolarından, kedili GIF animasyonlarından, Twitter’dan ve Facebook’tan izler göze çarpıyor. Apple’ın sanal asistanı Siri klipte Shania adıyla temsil edilirken, Clippy’nin hedefi oluyor. Clippy, fare imleçleriyle, kum saati ikonuyla ve Nelson Mandela ile birlikte Siri’ye saldırıyor. Clippy’ye Siri’nin yanına ulaşmasında kaka emojisi yardımcı oluyor.

Siri’nin hakkından gelen Clippy, videonun sonunda adeta tüm interneti ele geçiriyor. Tüm mobil cihazların ekranında boy gösteren sanal asistan, fenomen videolara da girmeyi başarıyor. Delta Heavy’nin bu eğlenceli klibinin özellikle teknoloji meraklıları tarafından sıklıkla izlenmesi muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER