Teknoloji

Microsoft Office ve bulut servisleriyle büyümeye devam ediyor

microsoft yapay zekâ
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft officeMicrosoft, haziran ayı ile birlikte tamamladığı 2017 mali yılının son çeyreğine ait rakamları açıkladı. Şirketin geride kalan üç aylık dönemi, 23.3 milyar dolar gelirle tamamladı. Bu rakam, Microsoft’un bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13 oranında bir artış yakaladığı anlamına geliyor. Şirketin 2017 mali yılındaki toplam net geliri ise 21.2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Microsoft Office ve bulut servisleri, şirketin gösterdiği performansta itici güç görevi üstleniyor.

LinkedIn geride kalan çeyrekte Microsoft’un gelirlerine 1.1 milyar dolarlık bir katkı sağladı. Daha önceki çeyrekte bu katkı 975 milyon dolar seviyesindeydi. Şirketin oyun gelirleri de yüzde 3 oranında yükseldi. Bu artışta E3 2017 sonrasında da güçlü bir çizgi izleyen satışların rol oynadığı düşünülüyor.

Microsoft’un bulut servisleri, 2017 mali yılının son çeyreğinde de alışılagelmiş güçlü performanslarını sürdürdüler. Bu kategorideki gelir bir önceki yıla kıyasla yüzde 15 oranında artarken, Microsoft Azure yüzde 97 oranında bir büyüme kaydetmeyi başardı.

Microsoft’un Surface gelirleri ise yüzde 2 oranında geriledi. Şirket bu düşüşü “ürün yaşam ömrü değişimleri”ne bağladı. Yeni Surface Laptop ve Surface Pro, sırasıyla 2 Mayıs ve 25 Mayısta tanıtılmıştı. Her iki ürün de 15 Haziranda satışa sunulmuştu. Bu nedenle Surface’in çeyrek performansına etkide bulunamamalarına şaşırmamak gerekiyor.

Microsoft Office abonelik yoluyla lisanlamadan daha fazla gelir elde ediyor

Office biriminin geliri yıllık bazda sadece yüzde 5 oranında arttı. Ancak Office servislerinin abonelik yoluyla elde ettiği gelir, lisans yoluyla kazanılan parayı geride bıraktı. Bu durum, Microsoft’un değişimin başarısını göstermesi açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER