Teknoloji

Android telefonlar için hazırlanan Microsoft Office uygulamaları yeni özelliklere kavuştu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-office-android-200515

Microsoft, Android telefonlar için hazırladığı Office uygulamalarına yeni bir görünüm ve özellikler getiriyor. Geçtiğimiz ocak ayında Android tabletler için Office uygulamalarını yayınlayan Microsoft, güncellemeyle Android telefonlara da benzer bir görünüm getirirken, iPhone ve Android uygulamalarını tasarım ve özellik bakımından aynı çizgide buluşturuyor.

Microsoft Office uygulamalarının Android tabletler için hazırlanan versiyonunda bir klavye veya fare olmaksızın kapsamlı düzenlemeler yapmak mümkün kılınıyor. Android telefonlarda ise hızlı ve basit düzenlemeler ön plana çıkıyor. Tablet versiyonuyla aynı düzenleme arayüzünü kullanan Microsoft; Word uygulamasında yazı tipini ve biçimi değiştirme, Excel uygulamasında hızlı hücre değişimleri, PowerPoint’te ise slayt geçişleri için basit değişiklikler gibi özelliklere yer veriyor. Tıpkı iOS için hazırlanan Office uygulamalarında olduğu gibi, Android telefonlar için hazırlanan Office uygulamalarında da kullanıcılara yerel Dropbox ve OneDrive desteği sunulacak.

Android telefonlar için hazırlan Office uygulamaları, ilk olarak ön izleme sürümleriyle kullanıcılarla buluşacak. Uygulamaların tam sürümleriyse yılın ilerleyen aylarında yayınlanacak. Yeni ön izlemeyle birlikte Microsoft, iOS ve Android kullanıcılarını Windows Phone kullanıcılarından önce yeni bir Office sürümüne yükseltmiş oldu. Microsoft’un yıl sonunda yeni Lumia cihazlarıyla birlikte Windows 10 Mobile için Office uygulamasını da kullanıma sunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER