Teknoloji

Microsoft Office Android tabletlerdeki yerini aldı

microsoft-office-mobile-android-tablet-300115

Microsoft’un Word, Excel ve PowerPoint uygulamaları, bir süre önce ön izleme sürümleriyle Android tablet kullanıcılarının beğenisine sunulmuştu. Ön izleme dönemi, Microsoft’un uygulamalarının tam sürümlerini yayınlamasıyla nihayet sona erdi.

Tıpkı geçtiğimiz yıl yayınlanan iOS sürümünde olduğu gibi, pek çok Android kullanıcısı Office uygulamalarından ücretsiz olarak faydalanabilecek. Sadece premium özellikler ve kurumsal işlevler için Office 365 aboneliği gerekiyor. Ön izleme döneminde 500 farklı Android cihazının 3 bini aşkın değişik sürümünü test eden Microsoft, Intel işlemcili Android tabletlere yerel desteği ise yılın ilerleyen dönemlerinde sunacak.

Microsoft’tan bir süre önce yapılan açıklamada Office’in iPhone ve iPad versiyonlarının indirme sayısının 80 milyonu aştığı belirtilmişti. Windows’a rakip platformlarda iOS ve Android’i ücretsiz olarak sunmak Microsoft için köklü bir strateji değişikliği anlamına geliyor. Değişimin temelinde ise CEO Satya Nadella’nın Microsoft’u bir cihazlar ve servisler şirketi olarak yeniden konumlandırma isteği yatıyor. Nadella, Office yazılımlarının Microsoft’un işletim sistemini taşısın veya taşımasın, tüm popüler cihazlarda yer alması yönündeki isteğini CEO’luğunun başından bu yana dile getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER