Teknoloji

Microsoft Office 365’in eğitime özel versiyonunu yayınladı

Microsoft, ülkemizde de Türkçe hizmet vermeye başlayan Office 365’in belirli alanlara özgü versiyonlarını hayata geçirmeye devam ediyor. Şirket, bu doğrultuda eğitim kurumlarını hedefleyen Microsoft Office 365 for Education’ı yayınladı. Bu program, eğitim alanına özgü bir diğer Microsoft ürünü olan Live@Edu servisinin yerini alacak. Live@Edu servisinin kullanıcıları, otomatik olarak Microsoft 365 forEducation kullanıcısı olacak.

Microsoft Office 365’in diğer servisleri gibi, Office 365 for Education kullanıcıları da Microsoft Exchange Online ve Office Web Uygulamaları erişimine sahip olacak. Office 365 for Education, AB ve ABD’deki güvenlik standartlarıyla uyumlu bir yapıda. Darmouth, Cornell, Gonzaga gibi üniversiteler şimdiden servisi kullanmak için anlaşma imzalamış durumdalar.

Microsoft tarafından Information Week’e yapılan açıklamada, 2020 itibariyle servisi kullanan öğrenci sayısının 250 milyona ulaşmasının beklendiği belirtildi. Microsoft Office Başkan Yardımcısı Kirk Koenigsbauer, eğitim pazarının bulut için yeterli olgunlukta olduğunu ifade etti. Ülkemizde Türkçe hizmet vermeye başlayan Microsoft 365’in çatısı altında Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online ve Microsoft Lync Online gibi ürünler yer alırken; Microsoft Türkiye ile Vodafone Türkiye de bu servis altında ortaklaşa hizmetler sunuyor.

İLGİLİ HABERLER