Teknoloji

Microsoft Office 2021 Mac için önizleme sürümünü yayınladı

office 2021 mac

Microsoft, hafta içinde Mac için Office 2021 ve Office LTSC’nin bir önizleme sürümünü yayınladı. Office LTSC (Uzun Süreli Hizmet Kanalı) ticari müşteriler için tasarlanmış olsa da, her iki sürüm de Office’in aboneliklere veya buluta dayanmayan kalıcı sürümleridir. Microsoft, geçtiğimiz şubat ayında Office 2021 için geleceğe dönük planlarını duyurmuştu. Ve buna göre, önizlemede bulunmayacak olan bir Windows sürümü de bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek.

Mac için Office 2021, hem Apple Silicon hem de Intel tabanlı Mac’leri destekliyor. En az 4 GB RAM ve 10 GB depolama alanı gerektiriyor. Office’in statik bir sürümü olarak tasarlanmış, ancak önizleme sırasında yeni özellikleri içerebilecek aylık güncellemeler olacaktır. Mac için Office 2021 kesinleşip piyasaya sürüldüğünde, hiçbir yeni özellik eklenmeyecek. Mevcut iyileştirmeler şunları içeriyor:

  • Satır Odaklama Word kullanıcılarının bir belgede satır satır hareket etmesine izin vermek için dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırır.
  • XLOOKUP, bir tabloda veya satır bazında bir şeyler bulmanızı sağlayan bir Excel özelliğidir.
  • Elektronik tablolardaki dinamik diziler için yeni işlevler içeren Excel’de dinamik dizi desteği.
  • PowerPoint’te anlatımlı bir slayt gösterisi kaydedin.

Microsoft’un Office LTSC çeşidi, karanlık mod desteği, erişilebilirlik iyileştirmeleri ve Mac için Excel 2021’de bulunan Dinamik Diziler ve XLOOKUP özelliklerinin aynısını da içerecektir. Windows için Office 2021 de benzer özellikler içerecektir.

Mac için Office 2021’i denemekle ilgileniyorsanız, önizlemeyi etkinleştirmek için Microsoft’un sitesinden yükleyiciyi ve özel bir Toplu Lisans Serileştiricisini indirmeniz gerekir.

İLGİLİ HABERLER