Teknoloji

Microsoft Office 2021 çıkış tarihi açıklandı, Windows 11 ile aynı gün çıkıyor

microsoft office 2021
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, perşembe günü ticari müşteriler için Microsoft Office’in bir sonraki kalıcı sürümünü piyasaya sürdü. Ayrıca 5 Ekim’de bireysel tüketiciler için Office 2021 sürümünü yayınlayacağını açıkladı. Windows ve Mac için Microsoft Office Uzun Vadeli Hizmet Kanalı (LTSC), bugün ticari ve kamu kullanıcıları için kullanıma sunulacak ve buradan Office’in abonelik gerektirmeyen, kilitli bir zaman sürümü sağlanacak.

Office LTSC, süreçlerin ve uygulamaların aylık olarak değiştirilemeyeceği düzenlemeye tabi sektörlerdeki işletmeler veya Office’e güvenen ve kilitli bir zaman tabanlı sürümü isteyen üretim tesisleri için tasarlanmıştır. Bu sürüm, Microsoft 365’te bulunan yapay zekâ ve bulut destekli özelliklerle birlikte gönderilmeyecek ve yeni özellikler de almayacak. Microsoft, Office LTSC’yi beş yıl boyunca destekleyecek ve şirket, gelecek için Office’in başka bir kalıcı sürümün geleceğinin sözünü de verdi.

Bireysel tüketicilere özel Office 2021, kalıcı sürüme çok benzer olacak ve özellik güncellemeleri olmadan gelen kilitli zaman sürümü gibi nitelik taşıyacak. Microsoft, Office 2021 için de geçerli olması gereken Office LTSC için aşağıdaki eklemeleri listeliyor:

  • Satır Odağı: Dikkat dağınıklığını gidermek ve Word belgelerinde satır satır ilerlemek için bir okuma moduna benzer.
  • XLOOKUP işlevi: Bir Excel çalışma sayfasında bir tablodaki veya satır bazındaki öğeleri bulmaya yardımcı olur.
  • Dinamik dizi desteği: Excel’de dinamik diziler kullanan yeni işlevler.
  • Karanlık mod: Tüm Office uygulamaları karanlık mod desteği içerecektir.

office 2021 koyu mod

Microsoft doğal olarak; ticari kullanım odaklı Office 365 için 300 milyondan fazla ücretli müşterisi bulunduğu için, hem işletmeler hem de bireysel tüketiciler için Microsoft 365’i öneriyor. Microsoft kısa süre önce, Mart 2022’de yürürlüğe girecek olan hem Microsoft 365 hem de Office 365 için ilk fiyat artışını duyurdu.

Microsoft, henüz Office 2021 için ayrıntılı fiyat bilgisi paylaşmadı. Ancak şirket, Windows 11’in de piyasaya sürüleceği gün olan 5 Ekim’de genel kullanıma sunulacağını söylüyor. Office 2021 özellikleri ve fiyatlandırması hakkında yakında daha fazla ayrıntı açıklanacaktır.

İLGİLİ HABERLER