Teknoloji

Microsoft Office 2019 ön izleme sürümünü yayınladı

microsoft office 2019

microsoft office 2019Microsoft Office 2019 ile planladığı yeni özelliklerin ve değişikliklerin ön izlemesini bugünden itibaren yayınlamaya başladı. Yazılım üreticisi ilk Office 2019 ön izleme sürümünü kurumsal müşterilerin erişimine sundu. Bunlar genellikle Microsoft’un Office 365 abonelerine sunmakta olduğu özelliklerden oluşuyor.

Office 2019 paketi içinde Word, Excel, PowerPoint ve Outlook gibi uygulamalar bulunuyor. Aynı zamanda Exchange, SharePoint ve Skype for Business‘ın sunucu versiyonları da yer alacak.

Microsoft, Office 2019’un bu Windows versiyonuyla Office 365 aboneliğine sahip olmayan işletmeleri hedefliyor. macOS için de ayrı bir Office 2019 Mac versiyonu çıkarılacak. Microsoft’tan Jared Spataro, güncellemelerin arasında tüm uygulamalara getirilen yeni ve iyileştirmiş kalem ve çizim özelliklerinin olduğunu söyledi. Kalem kutusu, basınç hassasiyeti, çevirme efektleri ve çizim hareketlerini yeniden oynatma gibi özellikler bunlar arasında bulunuyor. Öte yandan Excel’de yeni formüller, grafikler gibi daha güçlü veri analiz araçları, aynı zamanda Power BI entegrasyonu olacak. PowerPoint’te ise Biçim ve Yakınlaştırma gibi karmaşık sunum özellikleri bulunacak.

Microsoft bu yılın ilerleyen aylarında Office 2019‘un final sürümünü yayınlamayı planlıyor. Hedeflenen müşteriler de Office 365 abonesi olmayan kurumsal müşteriler olacak. İşletmeler bu bağlantı üzerinden Office 2019’u denemek için kayıt yaptırabiliyor.

İLGİLİ HABERLER