Teknoloji

Microsoft Office 2016 ve Skype for Business ön izlemelerini yayınladı

skype-for-business-170315

Office 2016’nın renkli tema seçeneğiyle birlikte geleceği internete düşen ekran görüntüleri sayesinde ortaya çıkmıştı. Bu sızıntının ardından Microsoft, Office 2016’yı dileyen herkesin test etmesine izin vermek için fazla vakit kaybetmedi ve yazılım setinin BT profesyonellerine ve yazılımcılara yönelik ön izlemesini yayınladı. Şirketten yapılan açıklamada ön izleme sürümünün yıl içinde yayınlanması planlanan nihai Office 2016 sürümünde bulunacak tüm özellikleri barındırmadığının altı çizildi. Microsoft, Office 2016’nın final sürümü yayınlanana dek ön izleme sürümünü her ay güncelleyecek.

Outlook 2016 ile arama özelliğini ve e-posta alım performansını geliştiren Microsoft, Word ve Excel 2016’da da görüntü yerleştirme sürecini iyileştiriyor. Microsoft, Office 2016’da köklü değişiklikler yapmayacağını ise daha önce duyurmuştu. Redmond merkezli şirketin bu yaklaşımının yeni sürümlere geçişte uyumluluk problemleriyle karşı karşıya kalan kurumsal kullanıcıları memnun etmesi öngörülüyor.

Office 2016 ön izlemesine ek olarak, Microsoft Skype for Business’in test sürümünü de yayınlıyor. Skype’ın bu yeni versiyonu Microsoft’un birincil kurumsal iletişim platformu olan Lync’in yerini alacak. Skype’ın bireysel kullanıcı versiyonuna bir hayli benzeyen Skype for Business’ta kullanıcılara çeşitli Office uygulamalarıyla sıkı bir entegrasyon kurma imkanı veriliyor. Skype for Business’in final sürümü nisan ayı içinde yayınlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER