Teknoloji

Microsoft Office 2016 masaüstü uygulamalarını herkesin test etmesine izin verecek

microsoft office ipad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-office-logo-230115

Microsoft, Office 2016’yı 2015 sona ermeden yayınlamayı planlıyor. Ancak şirket yazılımın ön izleme kopyasını herkesin test etmesine izin verme konusunda biraz daha hızlı davranmaya hazırlanıyor. Kullanıcılar Microsoft Connect sitesi aracılığıyla Office 2016’nın masaüstü uygulamalarının ön izlemelerine erişim için kayıt olabiliyor. Yeni Office yazılımında Office 2013’e kıyasla büyük değişiklikler yapılmasa da, kullanıcıları daha koyu bir tema ve Clippy benzeri bir yardımcı gibi yenilikler bekliyor.

Microsoft çeşitli arayüz düzenlemeleri ve özellik eklemeleri yapsa da, Office 2016 genel hatları itibarıyla Office 2013’e benzer bir kullanıcı deneyimi sunacak. Office 2016 hazırlıklarını sürdüren Microsoft, bir süre önce de Windows 10 için Office’in dokunma uyumlu versiyonunun ön izleme sürecini başlatmıştı.

Yeni dokunma uyumlu uygulamaların hızı görenleri etkilerken, temel düzenleme özelliklerinin fare ve klavyeyle kullanıma da çok uygun olduğu ifade edilmişti. Hem Office 2016 hem de Windows 10 için Office, 2015 içinde yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER