Teknoloji

Microsoft Office 2013 üretime hazır hâle geldi, kurumlar kasım ortasında yeni sürüme ulaşabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Office 2013‘ün RTM (üretime hazır) sürümünün çıkışını duyurdu. Office 2013’ün final sürümü kasım ayı ortalarında MSDN ve TechNet müşterilerine dağıtılacak. Toplu Lisans sahibi müşteriler de aynı zamanda bu yeni Office yazılımını edinmeye başlayacak. Son kullanıcıların Office 2013 ile tanışmasıysa gelecek yılın ilk çeyreğinde gerçekleşecek. Office 2013 ile birlikte çeşitli yenilikler geliyor; bu sayede yazılım bulut teknolojileriyle daha uyumlu çalışacak ve dokunmatik ekranlı Windows 8 tabletleri de destekleyecek. Bunun yanı sıra kullanıcı arayüzünde de sadeliğe odaklanan çeşitli düzenlemeler yapıldı.

Söz konusu duyurunun hemen öncesinde Microsoft’un Çek Cumhuriyeti kolu bir kazara bir açıklama yapmış ve Office 2013’ün kurumlara gelecek aralık ayında dağıtılacağını, bireysel kullanıcılar için çıkışın da Şubat 2013 şeklinde planlanacağını belirtmişti. Bir Microsoft sözcüsü de yanlışlıkla şirketin Office için iOS ve Android desteğini Mart 2013’te sunmaya başlayacağını ağzından kaçırmıştı. Olay sonrasında Microsoft’tan verilen bilginin doğru olmadığı şeklinde açıklama gelmişti, bununla birlikte şirket iOS ve Android platformuna özel Office uygulamalarıyla ilgili planlarını paylaşmaktan kaçındı.

Microsoft bu ayın sonunda çıkacak Windows RT tabletlerle birlikte Office 2013 RT’nin bir kopyasını dağıtacak. Microsoft’tan Kirk Koenigsbauer, Office 2013 lansmanının şimdiye kadarki en iddialı Office lansmanı olduğunun altını çizdi. Her ne kadar Office 2013’ün son kullanıcılarla buluşacağı kesin tarih açıklanmamış olsa da, kazara yapılmış açıklamalar Şubat 2013’te gerçekleşecek bir çıkışın kuvvetle muhtemel olduğuu gösteriyor.

İlgili >> Microsoft Office Blog

İLGİLİ HABERLER