Teknoloji

Microsoft Office 2013 RT ile ilgili detayları verdi, ilk tabletler ön izleme sürümüyle çıkacak

Microsoft Office 2013 RT ile ilgili yeni detaylar açıkladı. Şirketin Office Next adlı blogunda yayınlanan yazıya göre, Office 2013 RT’nin ön izleme sürümü bu yılın sonlarına doğru çıkacak Windows RT tabletlerde yüklü olarak gelecek. Office 2013 RT’nin final sürümü ön izleme sürümü yüklü şekilde satılmış olan tabletlere Windows Update aracılığıyla daha sonra ulaştırılacak. Bunun kasım ile ocak ayları arasında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Office 2013 RT Macro veya eklenti desteğine sahip olmayacak, eski medya formatları gibi geçmişten kalan belirli özelliklerde kaldırılmış durumda. Microsoft belirli e-posta işlevlerinin de Windows RT tarafından desteklenmeyeceğini belirtti, çünkü Windows RT Office RT’nin Outlook sürümü gibi bir versiyonu desteklemiyor. 26 Ekim tarihinden itibaren piyasaya girecek olan Windows RT tabletlerin içinde Word, Excel, PowerPoint ve OneNote 2013 RT versiyonları yer alacak. Veri modeli desteği, anlatımları kaydetme, gömülü ses veya video dosyalarında arama yapma gibi işlevler de Office 2013 RT versiyonunda bulunmuyor.

Microsoft, Office 2013 RT sürümünün dokunma desteği ve daha uzun batarya ömrü göz önünde bulundurularak tasarlandığını, ofis uygulamalarının varsayılanda dokunma modu açık şekilde geleceğini, böylelikle kullanıcıların dokunma deneyimini tabletlerini kutudan çıkardığı an yaşamaya başlayacağını söyledi. Office 2013 RT’ye dair güncelleme sürümü Microsoft Office blogunda 26 Ekim tarihinde yayınlanacak.

İlgili >> Office Next Blog

İLGİLİ HABERLER