Teknoloji

Microsoft Office 16 daha koyu tema seçenekleriyle geliyor

microsoft-office-16-1

Microsoft ”Office 16” olarak isimlendirdiği yeni bir Windows için Office sürümü üzerinde çalışıyor. Sızan ekran görüntülerine bakıldığında Redmond merkezli şirketin tasarımda daha koyu renkleri tercih ettiği görülüyor. The Verge sitesinde yer alan habere göre, Office 16’nın Office Teknik Ön İzlemesi adını taşıyan sürümünün testlerini özel olarak sürdüren Microsoft, yazılımın kopyalarını test ve iş ortaklarına gönderdi.

Office 16’nın en dikkat çekici yeniliği olarak yeni siyah teması ön plana çıkıyor. Siyah dışında gri, koyu gri ve beyaz tema seçenekleri de kullanıcılara sunuluyor. Microsoft’un Office Online uygulamalarının masaüstü versiyonuna eklenen yardım aracı da yenilikler arasında yer alıyor.

”Söyle Bana” adını taşıyan yardım aracı belgelerin üst kısmında bulunuyor ve işlev olarak akıllara eski Office sürümlerinde bulunan Clippy’yi getiriyor. Arama seçenekleri konusunda da yardım sağlayan özellik için özel bir animasyon karakteri tasarlanmamış.Bir ampül ikonuyla ekranda temsil eden araca ”Yazı tipini nasıl değiştirebilirim?” gibi sorular sormak ve karşılığında ilgili bir rehbere ve tavsiyelere erişmek mümkün.

Office 16’da otomatik görüntü döndürme özelliği de bulunuyor. Bu özellik görüntüyü doğru olarak konumlandırmak adına kameradan üst veri çekebiliyor.

İLGİLİ HABERLER