Teknoloji

Microsoft Office 15’in beta sürümünü ocak ayında yayınlayabilir

Microsoft’un Office 15 olarak adlandırılan gelecek nesil ofis paketinin beta sürümünün Ocak 2012’de çıkacağı söyleniyor. Konuyla yakından ilgili kaynakların WinRumors’a uçurdukları haberlere göre yazılım devi ocak sonuna hazır olacak şekilde beta sürümünün hazırlıklarını yapıyor. Bu yazılımın ön gösteriminin CES 2012’de Windows 8 beta ile birlikte dağıtılması bekleniyor.

Office 15 yepyeni bir görünüm ve dokunma dostu bir arayüzle birlikte gelecek. Windows 8 hem masaüstü bilgisayar hem de dokunmatik ekranlı tabletlerde çalışacağı için Office 15’in de parmak, kalem veya fare gibi giriş araçlarıyla iyi anlaşması şart. Windows 8’in Metro ve döşeme tarzı elemanları daha kolay navigasyon amacıyla entegre edilecek. Bunun bir parçası olan Moorea adlı yeni uygulama da en son dokümanlar veya içeriklerin gösterimini döşemeler şeklinde kullanıcıya sunan bir açılış sayfası işlevi görecek.

Yeni Office yazılımının Metro arayüzüne uygun şekilde ne kadar değişikliğe uğradığını şu an için söylemek zor. Şirket daha önce yaptığı açıklamada masaüstü bilgisayarlara özel kullanıcı arayüzünün korunacağını açıklamıştı. Bununla birlikte Office’i Metro tarzına uyumlu hâle getirmek için çalışmalar yapılacağı bizzat Microsoft CEO’su Steve Ballmer tarafından dile getirilmişti.

İlgili – WinRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER