Teknoloji

Microsoft Nortel patentlerine uzanan elini çekmek istemiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Nortel Networks’ün devasa patent portföyüne 900 milyon dolarlık bir teklifte bulunmuş olsa da, söz konusu patentleri kendi kontrolüne alacağı çok kesin değil. Nortel’in Microsoft ile daha önce imzalamış olduğu bir anlaşma nedeniyle bu patentlerin Google ile Microsoft arasında paylaşımı söz konusu.

Microsoft adına GeekWire’a demeç veren bir sözcü, 2006’da imzalanan çapraz lisans anlaşmasının sonrasında Redmond şirketinin Nortel patentlerine erişim hakkı elde ettiğini ve söz konusu erişim durumunun patentler el değiştirse bile kalkmayacağını söyledi. Microsoft’a göre Google veya başka bir şirket bu büyük patent portföyünü satın alırsa, aynı zamanda Microsoft ile işlemekte olan bir lisans anlaşmasının da sahibi olmuş olacaklar. 2006’da imzalanmış olan anlaşma “daimi” nitelik taşıdığı için Nortel iflas etmiş ve mallarını satıyor olsa da, Nortel ile Microsoft arasındaki anlaşma ortadan kalkmıyor.

Nortel’in Microsoft’un patentlerine erişim hakkı konusunda ne gibi bir durumun yaşanacağı henüz bilinmiyor. Acaba portföyü satın alan şirket de Microsoft’un patentlerine erişim hakkı konusunda ısrar edecek mi? Oldukça ilginç bir durum…

İlgili – GeekWire

İLGİLİ HABERLER