Teknoloji

Microsoft Nokia’nın mobil bölümünü 19 milyar dolar karşılığında alacak dedikodusu yeniden alevlendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Komplo teorisyenleri Microsoft’un Stephen Elop’u Nokia’nın tepesine lider telefon üreticisini yemek amacıyla bir truva atı sıfatıyla görevlendirdiğini uzunca bir süredir iddia ediyordu. Sektörün içindeki kaynaklardan gelen iddialar bu teorilerin değirmenine su taşıyacak cinsten, özellikle de Eldar Murtazin’in Microsoft ve Nokia’nın satın alma konusunu görüşmek amacıyla gelecek hafta masaya oturacağına dair iddiası.

Murtazin yazmış olduğu tweet’te Microsoft’un 19 milyar dolarlık bir para karşılığında Nokia’nın mobil bölümünü satın alabileceğini yazdı. Her ne kadar bu söylenti asılsız gibi görünse de, Murtazin’in geçmişte Microsoft ve Nokia cephesindeki ortaklık dedikodularını doğru bir şekilde önceden aktarmış olması bu iddiasıyla ilgili olarak da durup bir dakika düşünmemize neden oluyor. Murtazin Nokia’nın yeni cep telefonu  platformu için Google’ı kenara itip Microsoft’u seçeceğini ilk açıklayan kişiydi. Ayrıca Nokia N8’in piyasaya çıkış öncesi bir versiyonunu inceleyen Murtazin Nokia ile sürtüşmeler de yaşamıştı.

Anlaşmayla ilgili olarak gelecek hafta pazarlıkların başlayacağı ve satın almanın yıl sonuna kadar tamamlanacağı Murtazin’in iddiası arasında. Ancak iki hafta önce çıkan ilk satın alma dedikodularının ardından Nokia adına konuşan bir sözcü Murtazin’in iddialarıyla ilgili olarak “Eldar’ın dedikoduları geçen her an doğruluğunu biraz daha kaybetmekte.” şeklinde bir yorumda bulunmuştu. 19 milyar dolarlık son satın alma dedikodusu da aynı şekilde “tamamen asılsız” olarak yorumlanıyor.

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER