Teknoloji

Microsoft Nokia ve Windows Phone markalarını bırakıyor

nokia-windows-phone-110914

Microsoft bu yıl sonunda yapacağı reklam ve pazarlama kampanyalarında Nokia ve Windows Phone markalarını kullanmayı bırakmayı planlıyor. GeeksOnGadgets sitesinin elde ettiği bir Microsoft dokümanı şirketin kendi markaları için çizdiği yönergeleri detaylandırıyor.

Söz konusu belgede, fazlara ayrılmış geçişin bir parçası olarak yıl sonu kampanyasında üretici adının ürün referanslarından kaldırılmasının planlandığı yazıyor. Microsoft promosyon ve reklamlarda Windows Phone logosunu da kullanmamayı planlıyor. Bunun yerine sadece Windows kullanılacak.

Nokia markasının kullanılmaması anlaşılır bir karar ne de olsa Microsoft Finlandiyalı şirketten sadece telefon işlerini satın aldı. Nokia şu anda başka iş alanlarında faaliyetlerini sürdürüyor. Ancak Windows Phone markasından vazgeçilmesi önemli bir strateji değişikliğine işaret ediyor. Aslına bakarsanız, şirketin son hamlelerini düşününce bu adım da çok şaşırtıcı gelmiyor.

Örneğin HTC’nin Windows Phone 8.1 ile çalışan yeni akıllı telefonu One (M8) for Windows Phone yerine One (M8) for Windows olarak adlandırılmış. Ayrıca Microsoft’un ABD’de gösterdiği Cortana reklamlarında Windows Phone’dan sadece küçük bir URL’de bahsediliyor. Lumia 530, Lumia 730 ve Lumia 830 cihazlarının tanıtım videolarında da Windows Phone’dan bahsedilmiyor.

Bütün bu kanıtlar Microsoft’un gelecekte sadece Windows markasını kullanmayı planladığı iddialarını güçlendiriyor. Windows Phone’dan Windows’a geçişte en önemli adımlardan bir tanesi 2015 ilkbaharında Windows RT ve Windows Phone’un birleştirilmiş versiyonunun çıkması olacak. Microsoft tek bir Windows vizyonunu telefon, PC ve Xbox için evrensel uygulamalarla da destekliyor. Microsoft ise bu konularla ilgili olarak şu an için resmi bir açıklama yapmıyor.

İLGİLİ HABERLER