Teknoloji

Microsoft Nokia Superman cihazı selfie fotoğraf çekmeyi sevenleri hedefleyecek

Microsoft tarafından satın alınan Nokia Cihazlar ve Servisler ekibinin ilk çalışmalarından bir tanesi de Superman kod adıyla anılan cihaz olacak ve bununla selfie çekmeyi sevenler hedeflenecek.

microsoft-nokia-superman-on-kamera-dedikodu-290414

The Verge sitesinin konuyla ilgili kaynaklardan edindiği bilgilere göre Superman telefonu 4.7 inç ekranlı ve orta segmente mensup bir cihaz olacak. Bu cihaz önünde yer alacak 5 megapiksel kamerayla selfie fotoğraflar için elverişli görünüyor. Bu özelliğiyle Superman yine önünde 5 megapiksel kamera barındıran HTC One (M8) ile eşdeğer görünüyor.

Daha önce çıkan Windows Phone cihazlarında ön kamera tarafı biraz daha zayıf kalmıştı. Şimdiye kadar gördüğümüz telefonların ön kameraları 1 megapiksel çözünürlüğü pek geçmiyor. Microsoft’un Windows Phone 8.1 güncellemesi yüksek çözünürlüklü ön kameralara da kapı açıyor olmalı.

Microsoft geliştirilmiş ön kamerayla işletim sistmeni gelişmekte olan pazarlara daha fazla sokmak istiyor olabilir. Bu arada yüksek çözünürlüklü kamera sayesinde Skype üzerinden yapılacak görüşmeler de daha yüksek çözünürlüklü olacaktır.

Dedikodulara göre Microsoft Windows Phone 8.1 yüklü “Goldfinger” kod adlı telefonun da hazırlıklarını yapıyor. Ayrıca bu cihazla aynı zamanda çıkış yapacak iki farklı cihazın daha bulunacağı söyleniyor.

Bu cihazların Nokia markası taşıyıp taşımayacağı henüz bilinmiyor. Microsoft’un Nokia’nın bünyesine katılmasıyla ilgili olarak hazırladığı ilk videoda Nokia markası görünüyordu, ancak Microsoft’un cihazlardan sorumlu yeni başkan yardımcısı Stephen Elop yeni bir markayla yola devam edileceğini söylüyor.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER