Manşetler

Microsoft’un Nokia’dan sonraki hedefi BlackBerry mi?

Microsoft’un Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimini satın alacağını açıklanması dünün en bomba haberi olmuştu. Şirketler arasındaki görüşmelerin başlangıcıysa şubat ayında Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’ne kadar uzanıyor. Satın almanın ardından geçici olarak Nokia CEO’luğuna getirilen Risto Siilasmaa taraflar arasındaki açık diyalogun altı ay öncesinden başladığını belirtirken, Windows Phone’da kurulan yakın ortaklığın istenilen şekilde işlemediğinin her iki şirket tarafından da kabul edilmesinin ardından Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın satın alma görüşmelerin başlangıcına öncülük ettiği öğrenildi.

microsoft-logo-150113

Bloomberg’in haberine göre, Microsoft’un işi hızlı bir biçimde tamamlama yönündeki isteğine rağmen, Nokia cephesi daha temkinli ilerlemeyi tercih etti. Nokia’nın yönetim kurulunun bu süreçte satışı tartışmak için 50’yi aşkın toplantı yaptığı ifade edilirken, Nokia ve Microsoft arasındaki anlaşmanın kod adının ”Altın Madalya Projesi” olduğu belirtildi. Bu projede Nokia ”Uçan Finlandiyalı” lakaplı atlet Paavo Nurmi’den hareketle ”Nurmi” olarak anılırken, Microsoft da altın madalyalı Amerikan atlet Edwin Moses’ı kod adı olarak kullandı. Bloomberg’in haberinde açıklamanın zamanlamasının Ballmer’ın emeklilik duyurusunu takip edecek şekilde ayarlandığına dikkat çekildi ve yeni dönemde Microsoft’un Cihazlar birimini yönetecek olan Stephen Elop’un Microsoft’un Ballmer’dan sonraki CEO’su olabileceği belirtildi.

Bloomberg’in haberinde dikkat çeken bir diğer noktaysa Microsoft’un BlackBerry’yi de izlemeyi sürdürmesi oldu. Zor günler geçiren Kanadalı şirket düzlüğe çıkmak için aralarında satışın da bulunduğu stratejik alternatifleri değerlendiren bir komite oluşturmuştu. BlackBerry’nin kurumsal alandaki başarısının Microsoft’un ilgisini çekmiş olabileceği ve Nokia ile varılan anlaşmanın 2013’ün tek sürprizi olmayabileceği konuşulsa da, şimdilik ortada bu konuya ilişkin somut bir girişim bulunmuyor.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER