Teknoloji

Microsoft New York’ta Apple’ın ikonik mağazasına komşu oluyor

microsoft yapay zekâ

microsoft-logo-duvar-060614 (800 x 600)

Microsoft “New York’un kalbi” olarak tanımlanabilecek bir noktaya yeni bir perakende satış mağazası açıyor. Şirketten The Wall Street Journal’a yapılan açıklamada 5. Cadde’deki ikonik Apple kübünden birkaç blok ötede bir mağazanın hizmete gireceği doğrulandı. Microsoft’un yeni mağazası açacağı noktada halihazırda Fendi mağazası bulunuyor. Böylelikle Microsoft Manhattan bölgesindeki ilk tam teşekküllü mağazasına kavuşmuş olacak.

Microsoft’un perakende mağazalardan sorumlu kurumsal başkan yardımcısı David Porter, yeni mağazasının bir amiral gemisi işlevi göreceğini ve Microsoft mağazaları deneyiminin merkezine oturacağını belirtti. İlk günden beri amaçlarının bu olduğunu söyleyen Porter, doğru nokta için beklediklerinin altını çizdi.

Apple’ın New York’taki gözde mağazasına oldukça yakın bir konumda bulunan yeni mağaza sayesinde, Microsoft New York’un üst sınıf alışveriş bölgesindeki yerini almış olacak. Şirket daha önce Surface tabletin çıkışı için Times Meydanı’nda geçici bir mağaza açmıştı. Microsoft’un Staten Island bölgesinde de özel bir mağazası bulunuyor. Satya Nadella’nın CEO’luğu döneminde odak noktası cihazlar ve servislerden bulut ve mobiliteye doğru kaysa da, Microsoft düzenli olarak mağaza açmaya devam ediyor. Microsoft’un ABD’deki toplam mağaza sayısıysa 100’ü aşmış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER