Teknoloji

Microsoft nefret suçunu şikayeti kolaylaştırıyor

Microsoft mistral
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft nefret sucuXbox Live üzerinde ırkçı veya cinsiyetçi ifadelerle karşılaşanlar, durumu doğrudan Microsoft’a bildirebilecek. Şirket, sadece Xbox Live’da değil, Docs.com, Outlook, Skype ve Sway’de de nefret suçu barındıran ifadelerin şikayet edilebileceği özel bir web sitesi oluşturdu. Söz konusu web sitesi, şirketin terörist paylaşımlarının şikayeti için kurduğu portalla benzerlik gösteriyor. Ancak bu yeni platformda yaşa, engele, cinsiyete, etnik kökene, dine ve cinsel yönelime dayanan ve şiddeti savunan ya da nefreti yücelten içeriklere odaklanılacak.

Microsoft, Avrupa Komisyonu’nun çevrim içi ortamda tacize karşı kampanyasına olan desteğini de daha önce açıklamıştı. Facebook, Twitter ve YouTube gibi platformlar da söz konusu kampanyaya destek veriyor. Ancak Microsoft’un yeni web sitesi, sadece Avrupa’dan değil, tüm dünyadan gelen şikayetleri kayıt altına alıyor.

Microsoft’un çevrim içi güvenlikten sorumlu yöneticisi Jacqueline Beauchere ise platforma ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: “Tüketici servislerimizdeki yasaklı içerikler için “bildir ve kaldır” yaklaşımını uygulamayı sürdürüyoruz. Yeni formumuzla değerlendirmelerimizin hızını ve kalitesini artırmayı amaçlıyoruz. Nefret suçu bize bildirildiğinde her şikayeti incelemeye alacağız, bağlamı ve diğer faktörleri değerlendireceğiz. Bu değerlendirmenin ardından içerik ve kullanıcı hesabıyla ilgili olarak uygun aksiyonu alacağız.”

Microsoft nefret suçu portalı kötüye kullanılabilir

Portal iyi niyetli bir hamle olsa da, kötüye kullanılabileceği ihtimalini göz ardı etmemek gerekiyor. Bu ihtimali de dikkate alan Microsoft, içeriğinin haksız yere kaldırıldığını düşünenlerin hakkını arayacağı ayrı bir platform da oluşturdu.

İLGİLİ HABERLER