Teknoloji

Microsoft MSN ana sayfasını bir haber portalı ve çevrim içi masaüstü olarak yeniden yapılandırıyor

msn-on-izleme-080914

Halihazırda MSN.com adresini ziyaret edenlerin karşısına sıradan bir haber sitesi çıkıyor. Sayfa bilgilendirici olsa da; kalabalıklığı, diğer Microsoft servislerine kolay erişim imkanı sağlamaması ve esnek olmaması nedeniyle pek kullanışlı gözükmüyor. Özellikle Windows 8 kullananlar için bu durum biraz garip olarak karşılanıyor. Söz konusu garipliği ortadan kaldırmayı amaçlayan Microsoft, MSN.com için hazırladığı yeni tasarımın ön izlemesini kamuoyuyla paylaştı. İlk görüntüler ışığında MSN.com’un dolaşımı daha kolay bir web sitesine dönüştüğü, aynı zamanda günlük işlerin pek çoğunun yapılmasını sağlayacak web tabanlı bir masaüstü kimliği kazandığı görülüyor.

Öncelikle malumu ilan ederek MSN’in Windows’a bir hayli benzediğini söylemek gerekiyor. Ancak bu benzerlik sadece Microsoft’un marka sinerjisine olan ilgisinden kaynaklanmıyor. Tasarım eskiye kıyasla daha az karışık bir yapıya bürünürken, kişiselleştirme imkanlarının artırılmış olması gözden kaçmıyor. Kullanıcılar uygulamadaki bölümleri kendi zevklerine göre düzenleme, ilgi alanlarını ön plana çıkarıp ilgilenmedikleri alanları dışarıda bırakma imkanı kazanıyor. MSN.com’un yeni yüzünde Microsoft, farklı kategorilerde içerik sunmak için The New York Times, Conde Nast ve AOL gibi yayıncılarla işbirliğine gidiyor. Türkçe içerik konusunda ise Hürriyet, Habertürk, Al Jazeera Türk, Gazeteport ve BBC Türkçe ile işbirliği yapıldığı görülüyor.

Yeni tasarımda odak noktası olarak MSN’in bir başlangıç noktasından bir dağıtım merkezine dönüşümü ön plana çıkıyor. Sayfanın üst orta kısmında bulunan servisler alanı sayesinde kullanıcılar Outlook e-postalarına, Bing haritalarına ve OneNote projelerine erişebiliyor. Microsoft’un bulut hizmetlerinden faydalananlar için de kapsamlı entegrasyon imkanları sunuluyor. MSN.com’un yeni dönemiyle birlikte platformlar arası eş zamanlama seçeneklerini de artıracak olan Microsoft, daha önce sadece Windows kullanıcılarına sunduğu Yeme & İçme ve Spor gibi uygulamalarını iOS ve Android’e de taşıyacak. Böylelikle MSN.com üzerinden bir tarif işaretleyen veya tuttukları takımı belirten kullanıcılar, ilgili bilgilere farklı platformlar üzerinden de erişebilecek.

Microsoft’un MSN.com’un yeni tasarımını ne zaman aktif hâle getireceği şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER