Teknoloji

Microsoft Motorola’yı Android patentlerini ihlâl ettiği gerekçesiyle dava etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Motorola Mobility aleyhine, Microsoft’un Android’i kapsayan patentlerini ihlâl ettiği suçlamasıyla yeni bir patent davası açtı. Davanın, Google’ın Motorola Mobility’yi satın alacağını duyurmasından bir hafta sonra açmış olması oldukça ilginç sayılır. Google’ın Motorola Mobility’yi satın almasının bir sebebi olarak da Motorola Mobility’nin sahip olduğu ve Android için önem taşıyan 18 farklı patenti Microsoft’a kaptırmamak olduğu iddia edilmişti.

Microsoft, Motorola Mobility’nin Android ile ilgili olarak elinde bulundurduğu yedi patenti ihlâl ettiğini öne sürüyor. Şirket bunun sonucunda ABD’de satılmakta olan Droid 2, Droid X, Cliq XT, Devour, Backflip ve Charm’ın da aralarında bulunduğu yedi Motorola Android akıllı telefonun satışının yasaklanmasını talep ediyor. Microsoft’un baş hukuk müşavir vekili David Howard şirketinin fikri haklarını korumak gibi bir görevi olduğunu vurguladı.

Motorola, ABD ve Avrupa’da Microsoft’a karşı patent davası açtığını ve Microsoft’un Motorola Mobility patentlerini büyük ölçekte ihlâl ettiğini belirtti. Microsoft ise Motorola’yı e-posta eş zamanlama ve batarya şarj seviyesinin gösterimiyle ilgili patentleri ihlâl ettiğini iddia ediyor.

Patent savaşlarıyla ilgili son durumu teknoloji devlerinin patent savaşı konulu infografik düzgün bir şekilde özetliyor. Tabii, bu son davayı haritaya eklenti olarak düşünmek gerekiyor.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER