Teknoloji

Microsoft Motorola’ya karşı Almanya’da açtığı davaya Google’ı da taraf olarak ekledi

Microsoft ile Motorola arasında sürmekte olan patent savaşının önemli bir ayağı Almanya’da gerçekleşiyor. Microsoft’un Motorola Mobility şirketine karşı bu ülkede yeniden dava açmaya hazırlandığı, böylelikle Google Haritalar içinde yer alan bir özellikten ötürü telif ücreti aldığı Android üreticileri arasına Google’ın satın aldığı bu şirketi de eklemeyi planladığı söylenmişti.

Redmond şirketinin iddiasına göre Motorola Mobility, iki farklı kaynaktan alınan veri noktalarının kullanımı ve bunların üst üste bindirilmesiyle ilgili patenti ihlâl ediyor. Samsung ve HTC gibi diğer Android üreticileri bu patentin kullanımı için Microsoft’a ödeme yapıyor. Microsoft bu ödemeler sayesinde Android üreticilerinden ikinci çeyrekte 792 milyon dolarlık para toplamayı başardı.

Microsoft geçen cuma günü davaya Google’ı da taraf olarak ekleyeceğini söyledi. Bunun nedeni olarak Motorola Mobility’nin davaya konu olan verinin ana şirketi Google’a ait olduğu şeklindeki açıklaması gösterildi. Bir Microsoft yneticisi Google’ı bu davaya eklemenin gereksinim hâline geldiğini, çünkü Motorola’nın Google’ın sunucularındda meydana gelen hareketler konusunda yeterli bilgiyi sağlamakta yetersiz kaldığını dile getirdiğini kaydetti. Google ise bu hamleye karşılık davalara değil yenilikçiliğe odaklanmak istediğini kaydetti. Bununla birlikte Mountain View şirketi Microsoft’un iddialarına karşı gerekli savunmayı yapacağını da vurguladı.

İlgili >> Electronista

İLGİLİ HABERLER