Teknoloji

Microsoft-Motorola davasında Google’ın talebi kabul görmedi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz hafta Google, Microsoft ve Motorola arasındaki bir dava nedeniyle Motorola lehine tanıklık yapmıştı. Söz konusu dava ise Microsoft’un Google’ın mobil işletim sistemi Android’in çok gizli bir kaynak kodunu sızdırma iddiasıyla ilgiliydi. Google, bu dava dahilinde Motorola tarafından görevlendirilen uzman tanık Robert Stevenson’ın Android kaynak kodunu incelemesini engelletmek istemişti, ancak görünen o ki, bunda başarılı olamadı.

Söz konusu kaynak kodu o kadar gizliymiş ki, Android’in lideri bunu Motorola gibi ortaklarıyla bile paylaşmamış. Google’ın Motorola’yı satın almasıyla birlikte, arama devi dışarıdan atanan uzman Stevenson’ın davaya katılımını engellemeyi ummuştu. Ancak ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu hakimlerinden Theodore Essex aksi yönde bir karar verdi. Essex Google’ın, meseleyi Microsoft ile çözme konusunda mantıklı ve iyi niyetli çabalarda bulunduğuna dair bir kanıt ortaya koymadığına hüküm getirdi. Ayrıca bu davada sadece Microsoft ve Motorola’nın yaptırım talebinde bulunabileceğini, Google’ın bu yönder herhangi bir yasal desteği olmadığı şeklinde görüş belirtti.

Motorola ve Microsoft arasındaki dava Ekim 2010’da açılmış, Microsoft Motorola’yı birkaç patentini Google’ın mobil işletim sistemi Android ile çalışan cihazında kullanmakla suçlamıştı.

İlgili – ComputerWorld

İLGİLİ HABERLER