Teknoloji

Microsoft Modern Keyboard gizlenmiş bir parmak izi sensörü taşıyor

microsoft modern keyboardMicrosoft Modern Keyboard ve Modern Mouse ile Windows 10 işletim sistemli cihazlar için yeni nesil aksesuarlar sunmaya devam ediyor. Yeni klavye ve fare, tasarım bakımından şirketin yeni Surface modellerine oldukça yakın bir yerde duruyor.

Modern Keyboard, tıpkı Apple’ın klavyesi gibi, “Chiclet” tarzı tuşlar ve alüminyum bir çerçeveye sahip. Ağır klavye, Microsoft tarafından “neredeyse yok edilemez” olarak tanımlanıyor. Alt ve Ctrl tuşları arasına gizlenen parmak izi sensörü ise klavyenin en ilginç yönü olarak ön plana çıkıyor. Parmak izi sensörünün gizlenmiş olması, yazı yazarken kullanıcılara engel olma ihtimalini aşağıya çekiyor.

Gümüş ve gri tonlarını taşıyan klavye, bilgisayara kablo yoluyla ya da Bluetooth 4.0 ile bağlanabiliyor. Bluetooth bağlantısı için otomatik eş zamanlama, klavye ilk kez bilgisayara kabloyla bağlandığında otomatik olarak yapılıyor. Şarj edilebilir pil taşıyan Modern Keyboard, Windows 10’un yanı sıra Windows 8, Windows 10 Phone, Android ve macOS yüklü cihazlarla çalışabiliyor. Ancak bunun için cihazın Bluetooth 4.0 bağlantısını desteklemesi gerekiyor. Surface Studio, Pro ve Laptop da Modern Keyboard ile uyumlu cihazlar arasında yer alıyor.

Modern Mouse ise pürüzsüz ve yuvarlak kasası, tuşlarının neredeyse gizlenmiş olması ve metal kaydırma tekerleğiyle göz dolduruyor. Bluetooth 4.0 ile bilgisayarlara bağlanan Modern Mouse için Microsoft “sıra dışı hassasiyet” vaadinde bulunuyor. İki adet AAA pille çalışan fare, Bluetooth 4.0 ile uyumlu cihazların büyük kısmını destekleyecek.

Microsoft Modern Keyboard 130 dolar karşılığında satılacak

Modern Keyboard ve Modern Mouse yakında satışa sunulacak. Modern Keyboard’un yurt dışındaki fiyat etiketinde 130 dolar yazacak. Modern Mouse içinse 50 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER