Teknoloji

Microsoft mobil uygulama geliştirme araçları sunan Xamarin’i satın alıyor

microsoft mobil

Microsoft mobil uygulama geliştirme araçları sunan Xamarin’i satın alacağını açıkladı. Satış bedeli konusunda ise şimdilik bilgi verilmedi. Xamarin’in satın alınmasıyla birlikte Microsoft’un eline iOS, Android ve Windows telefonlar için uygulama geliştirmesini sağlayacak bir araç geçmiş oldu. Xamarin’in 15 bin müşteri barındıran portföyünde Coca-Cola ve JetBlue gibi büyük şirketler de yer alıyor.

Şirket, yazılımcılara tek bir programlama dili kullanarak tüm platformlarda yerel gözükebilecek uygulamalar tasarlama imkanı sağlıyor. Xamarin, bulutta depolanan binlerce cihaz üzerinden bu uygulamaların yazılımcılar tarafından test edilmesini de mümkün kılıyor. Dört yaşındaki şirketin ana ürünlerinin Microsoft’un Visual Studio yazılımı üzerine inşa edilmesi, bu satışı doğal bir eşleşme olarak değerlendirmeyi mümkün kılıyor.

Xamarin’in satın alınmasını Microsoft’un resmi blogu üzerinden duyuran Microsoft Bulut ve Kurumsal Grubu’ndan sorumlu başkan yardımcısı Scott Guthrie, Xamarin ile uzun süredir işbirliği içinde olduklarını ve satın almayla birlikte bu işbirliğinin daha üst seviyelere taşınacağını belirtti.

Microsoft, geçtiğimiz iki yılın önemli kısmını mobildeki temellerini güçlendirmeye ve rakip platformlar için uygulama geliştirmeye ayırdı. Her cihazda Windows ve Office kullanıcıları oluşturma amacı doğrultusunda hareket eden şirket, bulut tabanlı servislerinin abone sayısını artırarak ekosistemine daha çok kullanıcıyı katmaya çalıştı. Şirket, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Build konferansında yazılımcıların iOS ve Android uygulamalarını Windows 10’a aktarmalarını mümkün kılacak iddialı bir girişimin duyurusunu gerçekleştirmişti. Project Astoria kod adıyla anılan girişimin meyveleri henüz toplanmış olmasa da, Xamarin’in satın alınmasıyla Microsoft’un eline platformlar arası uygulama gelişim sürecine temelden yardım etme imkanı geçmiş oldu.

İLGİLİ HABERLER