Teknoloji

Microsoft mobil biriminde işten çıkarmalara devam ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft mobil

Microsoft mobil biriminde iş gücü kesintisi gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Gelen haberlere göre, yazılım devi mobil biriminin farklı ülkelerde bulunan ofislerindeki çalışanlardan bazılarıyla yollarını ayırıyor. Bu çalışanlardan bir kısmının Finlandiya’da bulunduğu ve Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin satın alınmasıyla birlikte Microsoft’a katıldığı belirtiliyor. Fin kaynaklarında ise işten çıkarılanlardan bazılarının Nokia döneminde Cihazlar ve Servisler birimi kapsamında bulunmayan pazarlama departmanında çalıştığı ifade ediliyor.

İşten çıkarılanların tam sayısı konusunda kesin bir bilgi verilmese de, düzinelerce kişinin işsiz kalmış olabileceği belirtiliyor. Microsoft, geçtiğimiz temmuz ayında akıllı telefon donanım biriminden 7 bin 800 kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı.

Microsoft’tan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada ise işten çıkarmaların farklı iş kollarına ve ülkelere yayıldığını, bunun da iş hayatının gerektirdiği adaptasyonlar doğrultusunda kararın alındığını yansıttığı belirtildi. Şirket, işinden olanlar için duyulan üzüntüyü paylaşırken, iş gücü kesinti sürecinin mümkün olan en düşünceli biçimde yürütüleceğinin altını çizdi.

Microsoft, geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde sadece 4.5 milyon Lumia telefonu satabilmiş ve Android patentlerinin lisans ücretleri sayesinde daha fazla parayı kasasına koymuştu. Yazılım devinin yılın ikinci yarısında Surface Phone olarak anılan bir akıllı telefonu piyasaya sürmesi beklentiler arasında yer alıyor. Söz konusu cihazda özelliklerden ziyade tasarımın ön plana çıkacağı ve Microsoft’un kurumsal satışlara odaklanacağı söyleniyor. Bu beklentinin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini anlamak içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER