Eğlence

Microsoft Mixer Create ile mobil cihazlardan oyun yayını yapılabiliyor

microsoft mixer createMicrosoft Mixer Create adını verdiği yeni uygulamasını iOS ve Android’de kullanıcılarla buluşturdu. Mixer Create’i kullananlar mobil cihazları üzerinden oyun yayını yapabiliyor. Uygulamanın hem iOS hem de Android versiyonu mobil oyun yayınını desteklese de, iOS kanadında bazı kısıtlamalar bulunuyor.

Mixer Create’in Android uygulamasında arzu edilen her oyunun yayını yapılabiliyor. Twitch ve YouTube da hâli hazırda Android’de bu doğrultuda bir hizmet sunuyor. iOS kanadında ise Apple’ın ReplayKit isimli aracını destekleyen oyunlar, internet üzerinden yayınlanabiliyor.

Bu da iOS ekosisteminde daha az oyunun Mixer Create ile uyumlu olduğu anlamına geliyor. Yine de; Star Trek Timelines, Goat Simulator, Into the Dead ve Modern Combat 5: Blackout gibi iOS oyunları Mixer Create tarafından destekleniyor.

Microsoft Mixer Create ortak yayın imkânı da sunuyor

Mixer Create de ortak yayın özelliği de bulunuyor. Kullanıcılar bu özellik çerçevesinde PC ve Xbox One üzerinden yayın yapanlarla bir araya gelerek izleyiciler için ortak bir oturum oluşturabiliyor. Uygulama yayınlar sırasında sohbet arayüzüne tam erişim sağlıyor. Başka bir cihaz üzerinden yayın yapanlar, telefonu sadece sohbet için de kullanabiliyor. Mixer Create, iTunes App Store ve Google Play Store’da yerini aldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER