Eğlence

Microsoft Beam yola Mixer adıyla devam edecek

microsoft mixer yayin

microsoft mixerMicrosoft çevrim içi oyun yayını servisi Beam’in adını Mixer olarak değiştirdi. Şirket adına kararı duyuran Mixer’in kurucusu ve mühendislik ekibinin yöneticisi Matt Salsamendi, isim değişikliğinin alması oldukça güç ve zorlu bir karar olduğunu belirtti. İsim değişikliğine ekip olarak karar verdiklerini söyleyen Salsamendi, platformun gücüne inandıklarını ve dünya genelinde tüm büyük pazarlarda boy göstermeyi amaçladıklarını belirtti. Microsoft Mixer yöneticisi, bunu Beam ismiyle gerçekleştirmelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

Microsoft Beam’i geçtiğimiz yılın ağustos ayında satın almıştı. Şirketin bu ismi kullanmasında hukuki bir sorun olup olmadığı bilinmiyor. Ancak ortada açık bir gerekçe olmadan isim değişikliği yapılmasının çok sık rastlanan bir durum olmadığını belirtmek gerekiyor.

Microsoft isim değişikliğiyle birlikte Mixer’e yeni özellikler de ekledi. Twitch ve YouTube’dan kullanıcı koparmayı hedefleyen Mixer, bu amaç doğrultusunda ortak yayın özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik sayesinde PC üzerinden yayın yapan maksimum dört yayıncı, tek bir yayını paylaşabiliyor. Ortak yayın sırasında ekran dört eşit parçaya bölünüyor. PC kullanıcılarıyla birlikte Xbox Insiders programının üyeleri de bu imkandan yararlanabilecek.

Microsoft Mixer Create uygulaması iOS ve Android’de kullanıcılarla buluşuyor

Microsoft, iOS ve Android için hazırladığı Mixer Create uygulamasını da kullanıcılarla buluşturuyor. İlk etapta beta versiyonları yayınlanan uygulama ile kullanıcılar mobil oyun yayını yapma imkanına da kavuşacak. Mobil oyun yayını özelliği aktif hâle geldiğinde bilgisayar başındaki ve mobil cihazları kullanan diğer yayıncılarla ortak yayın da gerçekleştirilebilecek. Microsoft, 11 Haziranda düzenleyeceği E3 etkinliğini de Mixer üzerinden yayınlayacak.

İLGİLİ HABERLER