Eğlence

Microsoft müzik servisi Mix Radio’yu Line’a satıyor

line-mix-radio-191214

Microsoft, müzik servisi Line’ı son dönemdeki promosyon çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren mobil mesajlaşma servisi Line’a satmaya hazırlanıyor. Daha öncesinde Nokia MixRadio adını taşıyan servis, kullanıcılarına diledikleri şarkıyı diledikleri zamanda dinleme fırsatını sunuyor. Abonelik temeliyle faaliyet gösteren Mix Radio, halihazırda 31 ülkede faaliyet gösteriyor ve Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre “milyonlarca” aboneye ulaşıyor. Nokia tarafından geliştirilen Mix Radio, 2014’te Microsoft bünyesine geçmişti.

Mix Radio’nun şefi konumundaki Jyrki Rosenberg, Line’a satışın Mix Radio’nun en iyi mobil servisi sunma konusundaki imkanlarını genişleteceğini dile getirdi. Satışın ardından Mix Radio faaliyetlerini, şimdi olduğu gibi, İngiltere’nin Bristol şehrinde sürdürmeye devam edecek ve Line’ın dünyanın dört bir yanındaki müzikseverlere ulaşmasına yardımcı olmaya çalışacak.

Mix Radio’nun Line’a satış sürecinin 2015’in başlarında tamamlanması bekleniyor. Rosenberg daha önce yaptığı bir açıklamada Microsoft’un Mix Radio’yu bağımsız bir şirket gibi yöneteceğini, uygulamanın Windows Phone cihazlarında ön yüklü olarak sunulmaya devam edeceğini ve iOS ile Android uygulamalarının da gündemde olduğunu belirtmişti. Line’a satışının ardından Mix Radio’nun iOS ve Android uygulamalarının çıkışının hızlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER