Eğlence

Microsoft Minecraft’ın geliştiricisini satın almaya hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

minecraft-171213

Microsoft’un popüler video oyunlarından Minecraft’ı geliştiren Mojang AB’yi satın almaya hazırlandığı söyleniyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, 2 milyar doların üstünde bir bedel karşılığında gerçekleştirilecek olan satış için taraflar imzaları önümüzdeki hafta atabilir.

Microsoft ve Mojang’dan şimdilik konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, The Wall Street Journal Mojang’ın kurucusu Markkus ”Notch” Persson’un bağımsız oyun dünyasının sevgilisi olduğuna dikkat çekiyor. Persson daha önce de Windows 8’in bağımsız oyunlar için ”çok, çok kötü” bir potansiyele sahip olduğuna dair açıklamalarda bulunmuştu.

İlk olarak 2009 yılında satışa sunulan Minecraft, 50 milyonu kopyayı aşan bir satış rakamına ulaşmış durumda. The Wall Street Journal’a göre, merkezi İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Mojang, geçtiğimiz yılı 100 milyon dolar kârla kapatmayı başardı. Her ne kadar Minecraft uzun süredir Xbox üzerinde oynanabilse de, The Wall Street Journal Minecraft’ın sahibi olmanın Microsoft’un Xbox platformunu canlandırabileceğine dikkat çekiyor.

Persson’un Minecraft’tan elde ettiği geliri sıradışı yeni oyunlara aktarma arzusu ve büyük şirketlere yönelik mesafeli tutumu nedeniyle bu anlaşmanın gerçekleşmeyeceği iddia edilse de, Bloomberg’in haberinde, satış için Persson’un Microsoft’un kapısını çaldığı öne sürülüyor. Satışın tamamlanması durumunda geçiş süreci boyunca Mojang bünyesinde kalacak olan Persson’un uzun vadede şirketten ayrılacağı da ortaya atılan iddialar arasında.

İLGİLİ HABERLER