Eğlence

Microsoft Minecraft ile çocuklara kod yazmayı öğretecek

microsoft-minecraft-kod-egitim-181115

Microsoft, Code.org işbirliğiyle çocukların Minecraft sevgisinden bilgisayar programlama eğitiminde faydalanmayı istiyor. İkili, dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin Code.org’un aralık ayında düzenleyeceği “Kodlama Saati” etkinliğinde kullanacağı Minecraft temalı özel bir rehber hazırladı.

Ücretsiz olarak yayınlanan rehberde öğrencilere 14 seviye sunuluyor. Bu seviyelerin her biri çocukların aşina oldukları ve sevdikleri Minecraft gibi görünüyor, ancak oyunu oynamak için temel kodlama prensiplerinden faydalanmak gerekiyor. Öğrenciler bloklara tıklayıp sürükleyerek bir komut dizisi oluşturabilecek. “Çalıştır” yazısına tıklandığında ise karakterleri belirlenen görevleri yerine getirmeye başlayacak.

Code.org kurucularından Hadi Partovi, pek çok programcının yola bu tarz blok komutlarıyla birlikte çıktığını dile getirdi. Hadi Partovi, “Kodlama Saati” etkinliğinin çocuklara kodlamanın temellerini öğretmekten çok daha fazlası olduğunun altını çizmeyi ihmal etmedi.

Bir saat süren etkinlikle çocuklara kodlamanın rahatlıkla yapabilecekleri bir şey olduğunu ve düşünülenden daha eğlenceli olduğunu anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Code.org kurucusu, böylelikle öğrencileri kod yazma konusunda daha istekli kılmayı istediklerini sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER