Teknoloji

Microsoft Minecraft AR versiyonunun haberini verdi – Video

minecraft ar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Minecraft oyununun mobil cihazlarda sunacağı yeni deneyime dair ipuçlarını Build 2019 etkinliğinin açılış toplantısında paylaştı. Yazılım devi sunumun sonunda da Minecraft‘ın artırılmış gerçeklikte, bir akıllı telefon üzerinde nasıl çalıştığını videoyla gösterdi.

Videoda Minecraft‘ın kreatif direktörü Saxs Persson, telefonunu Microsoft’un Build geliştirici etkinliğinin düzenlendiği Washington State Convention Center binasının dışındaki bir bankta unutuyor. Bankta yanında oturan bir kişi de bu telefonu kendi telefonu olduğunu düşünerek eline alıyor ve ekranda Minecraft‘ı AR modunda çalışırken görüyor. Böylelikle Microsoft’un yeni bir oyun hazırladığı anlaşılıyor.

Bu Minecraft oyununun ne olacağı hakkında net bilgi olmamakla birlikte, artırılmış gerçeklik için çıkarılmış dikkat çekici ve adından söz ettiren uygulamalardan biri olacağını söyleyebiliriz. Pokémon Go çıktıktan bu yana artırılmış gerçekliğin potansiyelini gösteren bir oyunla karşılaşmadık. Pokémon Go oyunu 500 milyondan daha fazla kez indirilmişti.

Microsoft, Minecraft AR ile ilgili fazla detay vermiyor. Tanıtıcı video daha fazla bilginin 17 Mayıs’ta geleceğini haber veriyor. Bu tarih aynı zamanda oyunun 10. yıldönümü olma özelliğini taşıyor. Microsoft daha önce Minecraft‘ı HoloLens başlığında çalışırken göstermişti, ancak o, yeni bir oyundan daha çok basit bir teknoloji gösterisi niteliğindeydi. Videoda gördüğümüz daha farklı ve kapsamlı bir oyun deneyiminin yolda olduğunu işaret ediyor. 17 Mayıs’ta daha fazlasını görme imkanı bulacağız.

İLGİLİ HABERLER