Eğlence

Microsoft Minecraft Apple TV sürümünü kapattı

microsoft minecraft apple tv ps4

Microsoft Minecraft Apple TV sürümünü desteklemeyi bıraktığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından oyun tvOS App Store’dan çekilirken, oyunculara da oyun üzerinden gönderilen bir mesajla bundan böyle güncelleme yayınlanmayacağı, ancak oyunun oynanabileceği belirtildi.

Duyurunun yapılmasından 90 gün öncesine kadar yapılan alımlar için alıcılara iade yapılacağı da ifade edilirken, söz konusu duyurunun aslında 24 Eylül’de yapılmış olması ve 2 haftadan uzun bir süre boyunca fark edilmemesi, Apple TV sahiplerinin oyuna pek fazla önem vermediğini gösteriyor.

Tarihin en büyük oyunlarından biri olan Minecraft, kendisine hemen hemen her platformda bir oyuncu kitlesi bulmayı başarmıştı. Ancak bu durum, Apple TV için geçerli olmamış gibi görünüyor. Apple ilk günden bu yana dördüncü nesil Apple TV ve tvOS’i bir oyun platformu olarak tanımlasa da, geliştiricileri Siri Remote kullanmaya zorlaması geliştiricileri sıkıntıya sokmuştu. Apple bir yıl sonra geri adım atsa da, hasarı telafi edememişti.

Microsoft Minecraft Apple TV uygulamasını geliştirmekten vazgeçse de, Apple hâlâ Apple TV’yi bir oyun platformu olarak öne çıkarma çabasından vazgeçmiş değil. Şirket geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Apple TV 4K lansmanında Thatgamecompany imzalı Sky‘ın demosunu gerçekleştirmişti. Ancak oyunun hâlâ yayınlanmamış olması, Apple’ın başka öncelikleri olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER