Teknoloji

Microsoft ne kadar yol gidildiğini takip eden MileIQ’yu satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mileiq-061115

Microsoft, popüler mesafe takip uygulaması MileIQ’yu geliştiren Mobile Data Labs’i bünyesine kattı. Yazılım devi Mobile Data Labs için ne kadar ödediği konusunda ise bilgi vermedi. MileIQ, akıllara gelen en popüler uygulama olmasa da, Microsoft’un beğenilen uygulamaları satın alarak mobil pazardaki etki alanını genişletme politikasını sürdürdüğünü gösteriyor. Redmond merkezli şirket, bu yaklaşımı doğrultusunda özellikle Windows servisleriyle bağlantılı kullanılabilecek üretkenlik uygulamalarını satın almıştı.

Dan Bomze ve Chuck Dietrich tarafından 2011’de kurulan Mobile Data Labs tarafından hazırlanan MileIQ, 20 aydır iTunes App Store’da en çok gelir getiren finans uygulamaları listesinin zirvesinde yer alıyor. 1 milyondan fazla kullanıcısı bulunan uygulama, özellikle küçük işletme sahipleri ve serbest çalışanlar tarafından tercih ediliyor.

Katedilen yolu otomatik olarak kaydeden MileIQ, kullanıcıların vergi indirimlerini hesaplamalarını sağlıyor. Microsoft’un Mobile Data Labs ekibinden mobil üretkenlik uygulamalarının geliştirme çalışmalarında faydalanması bekleniyor.

Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone, halihazırda küresel mobil işletim sistemi pazarında yüzde 3’ün üstünde bir paya sahip. Bu da şirkete kendi uygulamalarını ön yüklü olarak sunabileceği kayda değer bir taban sağlıyor. Microsoft, geçtiğimiz yıldan bu yana popüler üretkenlik uygulamaları satın alarak Office’i rakip platformlara yerleştirme konusunda da yoğun çalışmalar yapıyor.

İLGİLİ HABERLER