Teknoloji

Microsoft Lync ve Skype arasındaki entegrasyonunu önümüzdeki haziran başlatıyor

Microsoft Skype’a dair planlarının en son halkasını kamuoyuna duyurdu. Şirket tarafından düzenlenen Lync Konferansı’nda konuşan Skype Başkanı Tony Bates, Microsoft’un Skype ve kurumsal anında mesajlaşma servisi Lync’i birbirine bağlayacağını belirtti. İki program arasındaki bağlantının devreye girişi için önümüzdeki haziran işaret edilirken, bu bağlantı sayesinde Lync kullanan şirketler Skype kullanıcılarını kendi servisleri üzerinden arayabilecki ve onlara mesaj gönderebilecek. Video görüşmelerdeki entegrasyonsa daha ileri bir tarihte sağlanacak.

skype-logo-141112

Lync’in mobil uygulamaları da bu entegrasyon öncesi yayınlanacak. Microsoft’tan yapılan açıklamada Lync’in Windows Phone 8 ve iOS uygulamalarının mart ayının başlarında yayınlanacağı, Android uygulamasınınsa yaklaşık bir ay sonra kullanıcılarla buluşacağı ifade edildi. Mobil uygulamalarda sesli ve görüntülü görüşme desteğinin bulunacağı belirtilirken, iPad kullanıcılarının Lync üzerinden gerçekleştirilen toplantılar esnasında paylaşılan masaüstü ve uygulamaları görüntülemelerinin de mümkün olacağı öğrenildi.

Lync ve Skype arasındaki entegrasyon Microsoft’un ürünleri arasındaki anında mesajlaşma ve sesli/görüntülü sohbet servislerini birleştirme planındaki en son hamle olarak göze çarpıyor. Windows Live Messenger’dan Skype’a geçiş takvimini açıklayan şirket, bazı ülkelerde Skype’ın Video Mesajlar özelliğinin de testlerine başlamış durumda. Office 2013 ve Skype arasındaki entegrasyonun startı da verilirken, Outlook.com’un Skype desteğiyle güncellenmesi de sıradaki adımlar arasında.

İlgili >> Microsoft

İLGİLİ HABERLER