Teknoloji

Microsoft Lumia cihazlarının üretimi yıl sonunda bitirilebilir

microsoft lumia windows 10 mobile office
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft lumiaMicrosoft’un Surface Phone olarak adlandırılan yeni bir telefon serisi çıkaracağı bir süredir konuşuluyordu. Çıkan yeni bir haber şirketin tamamen bu yöne doğru odaklanabileceğini işaret ediyor. Habere göre Microsoft Lumia markasını sonlandıracak, Windows 10 telefonlarının üretimi bu yıl sonundan itibaren bitirilecek.

Zaten en son çıkan telefonlarla ilgili satışların zayıf seyir izlediğine dair haberlerin ortalıkta dolaştığı bir ortamda, Microsoft yeni bir başlangıç yapmaya hazır gibi görünüyor. Bir şirket çalışanının Winbeta sitesine verdiği bilgiye göre, serinin satışları Aralık 2016’da sonlandırılacak.

Site Microsoft’un satışlar yerine üretimi sonlandırabileceğini düşünüyor. Bu nedenle Lumia cihazları sözü edilen tarihten sonra da piyasada kalmaya devam edebilir. Stokta kalmış ürünlerin eritilmesi amacıyla cihazların fiyatlarında indirim yapıldığını görebiliriz.

Ayrıca Winbeta sitesi uzun süredir dedikodusu yapılan Surface Phone’un ekim ayında düzenlenecek bir etkinlikte duyurulacağını öne sürüyor. Microsoft’un mühendislikten sorumlu direktörü Laura Butler, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında bu cihaz hakkında şifreli mesajlar verdi. “Surface Phone’un doğrulanmaması doğrulanmadı” şeklinde iki negatif ifade içeren bir mesaj yayınlayan Butler’ın sözleri, bu cihazın gerçekten var olduğuna dair kuvvetli bir işaret sayılabilir. Eğer ekim ayında bir Microsoft etkinliği düzenlenecek olursa, bunun haberi çok yakında ortaya çıkacaktır.

İLGİLİ HABERLER