Teknoloji

Lumia 1020 gibi kamera çıkıntısına sahip yeni Microsoft Lumia cihazı görüntülendi

microsoft-lumia-rm-1052-1

Microsoft’un büyük bir kameraya ve 3D Touch kontrol özelliklerine sahip bir Lumia 1020 takipçisi üstünde çalıştığına dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyordu. “McLaren” kod adıyla anılan cihaza ait olduğu iddia edilen bir prototipin Çinli açık artırma sitesi Taobao üzerinden satışa sunulması bu iddiaları doğruluyor. Her ne kadar prototip bir süre sonra satıştan kaldırılsa da, bu durum cihaza ait fotoğrafların internete sızmasına engel olamadı.

Şirket içinde RM-1052 kod adıyla anılan telefonda Lumia 1020’dekine benzer bir kamera çıkıntısı bulunuyor. Microsoft’un yeni cihazı tasarım bakımından da Lumia 1020’yi hatırlatsa da, ana materyal olarak alüminyumun kullanıldığı görülüyor. Telefonun sadece alt kısmında plastik izine rastlanırken, bunun da kablosuz çekimi güçlendirmekle ilgili olduğu düşünülüyor. Yeni Microsoft Lumia cihazının performans bakımından selefinin üstünde olacağı ifade edilirken, 1020’de kullanılan 720p ekranın yeni cihazda yerini 1080p bir ekrana bırakacağı belirtiliyor.

Görüntülenen cihaz mobil fotoğraf tutkunlarını tatmin edecek gibi gözükse de, McLaren kod adlı cihaz olup olmadığı konusunda bazı şüpheler bulunuyor. Kamerada mekanik bir vizörün bulunmaması ve Xenon yerine LED flaş kullanılması bu şüphelerin kaynağını oluşturuyor. Microsoft’un optik özellikleri aşağıya çekmesi de ihtimaller arasında yer alsa da, görüntülenen prototipin tamamen ayrı bir cihaz olabileceği ifade ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER