Teknoloji

Microsoft Lumia kamera uzmanı Nokia’da VR’ın başında olacak

microsoft lumia
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft lumiaMicrosoft şu sıralar Windows telefon ekiplerini bünyesinden çıkarmakla meşgul durumda. Geçen hafta 2850 çalışanını daha işten çıkaracağını açıklayan şirket telefon donanım iş birimini yeniden yapılandırmayı sürdürüyor.

Yazılım devi özellikle Nokia’nın telefon birimini satın alırken bünyesine aldığı çalışanları işten çıkarırken, bunlardan bir kısmı başka şirketlerde çoktan yeni pozisyonlar elde ettiler bile. Recode sitesinin haberine göre, Microsoft’un önde gelen kamera uzmanlarından Juha Alakarhu da şirketten ayrıldı ve Nokia’ya geri döndü.

Alakarhu Nokia’nın PureView teknolojisinin geliştirilmesine katkıda bulunmuştu ve en yeni kamera gelişimlerini anlatmak amacıyla şirketin basın toplantılarında düzenli şekilde görünüyordu. Nokia’da Alakarhu, Nokia’nın Ozo VR kamerasının şefi olarak sanal gerçeklik üzerinden çalışacak.

Alakarhu, Nokia / Microsoft’tan ayrılan tek kamera uzmanı değil. Microsoft Lumia fotoğrafçılık şefi Ari Partinen de, Microsoft’un Nokia’nın telefon işlerini satın alacağını açıklamasının ardından Nokia’dan ayrılarak Apple’a katılmıştı. Partinen, Nokia’nın PureView örnekleme teknolojisinin detaylarını anlatan bilimsel makalenin yazarlarından bir tanesiydi. Diğer yazarlar arasında da Nokia’ya geri dönen Juha Alakarhu, şimdilerde Intel’de olan Tero Vuori ve Microsoft’ta olan Eero Salmelin bulunuyordu.

İLGİLİ HABERLER