Manşetler

Microsoft Lumia 650 Windows 10 Mobile’ı kurumsal alana taşıyor

microsoft lumia 650

Microsoft, Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin satın alınmasından doğan 7.6 milyar dolarlık maliyeti geçtiğimiz yıl bilançolarına kalıcı bir zarar olarak işlemişti. Buna rağmen, teknoloji devinin daha efektif bir telefon portföyüne kavuşmaya yönelik çalışmaları da devam ediyor. Bugüne kadar Lumia 950, Lumia 950 XL ve Lumia 550’yi görücüye çıkaran şirket, Windows 10 Mobile işletim sistemli yeni telefonu Microsoft Lumia 650’yi de görücüye çıkardı.

Lumia 650, söz konusu “efektif telefon portföyü”nün kurumsal kullanıcılara yönelik kısmını oluşturuyor. Şirket, hazırladığı tanıtım videosunda akıllı telefonu “İşiniz için akıllı seçim” cümlesiyle betimliyor. Akıllı telefonda Office ve OneDrive gibi Microsoft uygulamaları ön yüklü olarak sunuluyor. Tasarım bakımından Lumia serisindeki diğer cihazlara benzeyen Lumia 650’de 5 inç ekrana alüminyum çerçeve eşlik ediyor. Oldukça ince ve hafif bir telefon olan Lumia 650’nin görsel şıklığına rağmen giriş seviyesinin dışına çıkmadığını belirtmekte fayda var.

Akıllı telefonun arkasındaki 8 megapiksel kameraya ön tarafta 5 megapiksel geniş açılı kamera eşlik ediyor. Lumia 650 gücünü Qualcomm Snapdragon 212 işlemciden alıyor. Bu işlemci tercihi nedeniyle Windows 10’un Continuum özelliğinden akıllı telefonda faydalanmak mümkün olmuyor.

microsoft lumia 650

Microsoft Lumia 650, 18 Şubattan itibaren Avrupa’daki belli ülkelerde satışa sunulacak. Cihazın fiyat etiketinde ise 177 avro yazacak. Lumia 650’nin 2016’da satışa sunulabilecek tek Lumia telefonu olacağına dair haberler bir süredir konuşuluyor. Şirketin mobil cihaz çalışmalarındaki yeniden yapılanma nedeniyle böyle bir yol izleneceği söylense de, yıl içinde “Surface Phone” olarak anılan bir akıllı telefonun daha tanıtılması da ihtimaller arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER