Teknoloji

Microsoft Lumia 650 Ön İnceleme

Microsoft’un Mobil Dünya Kongresi’ndeki standı geçen yıl daha çok geliştiricilere hitap ederken bu yıl daha küçük bir alanda, kurumsal müşterilere daha çok hitap edecek şekilde hazırlanmış. Durum böyle olunca Lumia 650 de bu ortamda kurumlara özel, uygun fiyatlı bir Windows 10 Mobile telefonu olarak sergileniyor.

microsoft-lumia-650-on-inceleme-3

MWC 2016’ya gelmeden birkaç gün önce duyurusunu gerçekleştirdiği Lumia 650 ile Microsoft ilginç bir iş yapmış. 5 inç, 1280 x 720 piksel OLED ekran, Qualcomm Snapdragon 212 yongaset, 16 GB dahili hafıza, 1 GB RAM, 8 megapiksel arka kamera, 720p video kayıt, 5 megapiksel ön kamera gibi giriş seviyesi telefonlarda gördüğümüz özellikleri metal çerçeveli bir telefonda sunmuş. Lumia 650 epey şık duran, hatta bu bağlamda üst sınıf Lumia 950 ve Lumia 950 XL ile karşılaştırılabilecek bir telefon.

Bu paketten performans anlamında pek bir şey beklemek gerekmiyor. Microsoft Windows 10 Mobile’ı optimum performans sunacak şekilde sunmuş olabilir, ancak Snapdragon 212 işlemci bazı noktalarda takılıyor gibi görünüyor. Örneğin Başlangıç ekranından uygulama listesine geçişlerde yaşanan gecikme gözle görülür şekilde. Bu arada bir iş odaklı Windows 10 telefonu olarak lanse edilen Lumia 650’nin Continuum’u, muhtemelen işlemci dolayısıyla desteklemediğini görmek de üzücü.

Lumia 650 ile birlikte Office uygulamaları paket hâlinde kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte satışa sunulduğu ülkelerde de Office 365 paketiyle birlikte sunulabilir. Aldığımız duyumlar Lumia 650’nin Türkiye’de satışa sunulmayacağı şeklinde. Piyasada daha üstün özellikli ve uygun fiyatlı birçok Android telefonun bulunduğu bir ortamda bu Türkiye’deki tüketiciler için çok büyük kayıp olmasa gerek.

İLGİLİ HABERLER