Manşetler

Microsoft Lumia 650 1 Şubatta tanıtılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft lumia 650

Microsoft, Lumia serisinin yeni telefonu Lumia 650’yi 1 Şubatta tanıtılabilir. Cihaza ait olduğu iddia edilen sızıntılara bakıldığında Microsoft Lumia 650’nin üst sınıf bir tasarıma sahip olduğu görülürken, orta sınıf teknik donanımına uygun bir fiyat etiketiyle raflardaki yerini alacağı belirtildi. Cihaza ilişkin bir diğer dedikodu ise, Lumia 650’nin Microsoft’un 2016’da tanıtacağı tek Lumia telefonu olacağı. Bu iddianın gerçek olması durumunda Microsoft’un akıllı telefon stratejisinin bir kez daha sorgulanacağını görmek ise pek zor değil.

Lumia 650’ye ilişkin detayların şu anda biraz spekülasyon kıvamında olduğunu belirtmek gerekiyor. Akıllı telefonda 720p çözünürlüğünde 5 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 210 veya 212 işlemci, 1 GB RAM, 8 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera bulunması bekleniyor. Bahsi geçen işlemci ve RAM seçimlerinin Lumia 650’nin orta sınıfta konumlanma iddiasına dahi zarar verebilecek cinste olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Lumia 650’yi ilginç kılan unsur olarak ise bileşenlerden ziyade tasarımda metal materyalin tercih edilmesi ön plana çıkıyor. Birkaç küçük istisna dışında Lumia serisinde genellikle ana materyal olarak polikarbonat kullanılmıştı. Metale geçişi bir ilerleme şeklinde nitelemek mümkün olsa da, bu geçişi uygun fiyatlı bir cihazda gerçekleştirmek kafa karışıklığına yol açıyor.

Microsoft Lumia 650’nin 2016’nın son Lumia telefonu olacağına dair iddialar da ayrıca kafaları karıştırıyor. Lumia 750 ve 850 isimli cihazlara dair sızıntılar daha önce gün yüzüne çıksa da, gelen son haberlere göre bu akıllı telefonların çıkışı da ertelenmiş durumda. Yine de, söz konusu iddiaların Microsoft’un akıllı telefon pazarındaki stratejisine aykırı olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER